Barry Atsma denkt niet meer aan buitenland

AMSTERDAM - Barry Atsma gelooft niet dat hij ooit nog over de rode lopers in Hollywood zal paraderen. Hij heeft de hoop op een internationale carrière al lange tijd opgegeven.

"Dat is voor mij absoluut niet weggelegd", zegt Atsma. "Ik heb daar ook totaal geen droom of hoop meer in."

Volgens de 38-jarige acteur is dat geen valse bescheidenheid. "Je moet een uniek wereldwijd talent hebben, wil je dat redden. Of je moet een film hebben die zo bijzonder is, dat die internationaal opvalt."

In tegenstelling tot zijn goede vriendin Carice van Houten, die buiten Nederland al verschillende rollen wist te scoren, heeft Atsma naar eigen zeggen totaal geen zeldzaam talent.

"Carice is een Meryl Streep. Een uniek talent. Ja, ik kan prima spelen maar als ik in Amerika ben, zit ik in een bakje met honderd anderen die vergelijkbaar zijn. Dan win ik het niet."

Bekijk het interview

Atsma zegt regelmatig bang te zijn voor een rol. "Maar niet bang om het te proberen. Ik ga er wel voor." Volgens de acteur gaat het net zo bij Carice van Houten. "Die kan strontzenuwachtig zijn op de set en dan knalt ze gewoon die scène erop. Het is heel mooi om dat proces altijd weer te zien bij haar."

Atsma werkt momenteel aan een film met Pierre Bokma, geregisseerd door Dick Maas. Ook zit er nog een andere film in het verschiet, die volgens hem Oscarwaardig is. "Ik kan er nog niet zoveel over zeggen, behalve dat het een mooie film gaat worden."

Lees meer over:
Tip de redactie