Koninklijke familie verheugt zich op vakantie

TAVARNELLE - Het jaarlijkse fotokwartiertje kon de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane maandagmorgen niet kort genoeg duren.

In hun badpakjes stonden ze ongeduldig te trappelen in het Italiaanse Tavarnelle, terwijl hun ouders prins Willem-Alexander en prinses Máxima de Nederlandse media te woord stonden.

''Mijn ideale vakantiedag? Nou, om tien uur staat de pers op de stoep”, grapte Willem-Alexander, die maar één dag in Italië blijft.

Dinsdag reist hij naar het Zuid-Afrikaanse Durban voor een bijeenkomst van het IOC. ''Maar daarna is het ook echt vakantie. Lekker met ons vijven.”

Heerlijk

De koninklijke familie had de pers voor het eerst sinds 2006 weer uitgenodigd in Tavarnelle, in de Toscaanse heuvels onder Florence. ''We komen hier nu bijna 36 jaar en het is altijd weer heerlijk”, aldus de prins.

Koningin Beatrix zei kort daarvoor hetzelfde. Zij ging tijdens het poseren van haar kleinkinderen aan de kant van de fotografen staan.

Antillen

Willem-Alexander en Máxima zeggen erg uit te kijken naar hun bezoek aan de voormalige Nederlandse Antillen, samen met koningin Beatrix.

De Oranjes gaan van 28 oktober tot 6 november naar de zes eilanden in het Caribisch gebied.''We zijn er sinds 2002 niet meer geweest”, aldus Willem-Alexander.

Alleen voor de ontmanteling van de Nederlandse Antillen op 10-10-10 was het paar even op Curaçao. ''Het bezoek is steeds uitgesteld”, verklaarde de prins de lange periode sinds het kennismakingsbezoek kort na hun huwelijk.

Warm bezoek

Het wachten was op de afronding van de nieuwe inrichting van het koninkrijk, waarbij Sint Maarten en Curaçao zelfstandige landen werden. ''Het wordt een warm bezoek”, verwachtte Willem-Alexander, ''in twee opzichten. Het is er warm en de ontvangst is altijd warm en hartelijk.”

Koninklijke familie met vakantie

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie