AMSTERDAM - Jim Bakkum kijkt met plezier terug op de tijd na Idols, maar de 23-jarige zanger en musicalster is blij dat het voorbij is. "Er gebeurden toen echt bizarre dingen", zegt Bakkum deze week in JFK.

Zo stond na een van zijn eerste optredens 25.000 man de Idols-ster op te wachten. "Minstens de helft van het publiek liep naar achteren waar ik de kleedkamer weer uit zou komen. Ik kon geen kant op. Uiteindelijk moest er politie te paard voor onze auto uit rijden om de menigte uit elkaar te drijven", vertelt Bakkum in het tijdschrift.

De hype na zijn Idols-deelname in 2003 was zo groot dat er zelfs meisjes in hun slaapzak voor zijn huis wilden slapen. Fans vielen flauw bij zijn optredens en staken hun middelvinger naar zijn toenmalige vriendin op.

"Het was een onwerkelijke tijd, het was echt extreem. Te gek dat ik het heb meegemaakt, maar ik en blij dat het nu over is. Dat de meisjes van toen ouders zijn geworden, en ik wat serieuzere acties krijg."

Doodschieten

De aandacht was ook beangstigend, zegt Bakkum. Zo was hij vaak bang dat iemand hem ineens zou doodschieten. "Ik weet niet waar dat vandaan kwam, dat gevoel overviel me dan plotseling."

De zanger realiseert zich regelmatig hoe kwetsbaar hij als publiek persoon is. "Als mensen tomaten naar me willen gooien, dan is er niets wat ik kan doen."

Bekendheid

Bakkum zegt na tien jaar zijn bekendheid nog steeds ongemakkelijk te vinden. "Ik weet eigenlijk ook nog steeds niet precies hoe ik ermee om moet gaan. In vergelijking met de hype na Idols is het nu ook al best relaxed hoor. Toen gebeurden er echt bizarre dingen."