AMSTERDAM - Jonathan Rhys Meyers is eerder deze week opgenomen in een Londens ziekenhuis nadat hij een zelfmoordpoging had ondernomen.

Dat vertellen ingewijden althans aan boulevardkrant The Sun. De 33-jarige acteur is vooral bekend van de tv-serie The Tudors.

Rhys Meyers zou een overdosis pillen hebben genomen in zijn optrekje in de Britse hoofdstad. Volgens ingewijden moest de politie eraan te pas komen toen de acteur naar het ziekenhuis werd gebracht.

Ambulancebroeders probeerden Rhys Meyers te helpen, maar aanvankelijk weigerde hij alle hulp. "Het is erg triest", zegt de bron. "De aanwezigen waren van mening dat hij een einde aan zijn leven wilde maken."

Buurvrouw

De acteur werd opgenomen in het ziekenhuis, dat hij woensdagochtend weer mocht verlaten. Rhys Meyers, die al jaren met verslavingen kampt, wil zelf niet reageren op het verhaal. Zijn buurvrouw is iets loslippiger.

"Ik zag de ambulance aan komen rijden en schrok me dood. Jonathan is een geweldige vent, ik zie hem vaak op straat. Hij zegt altijd 'hallo' en is erg vriendelijk."

De politie bevestigt tegenover The Sun dat ze is ingeschakeld op aanraden van ambulancebroeders omdat een man behandeling weigerde. Of het om Rhys Meyers, naast The Tudors bekend van films als Alexander en Mission: Impossible III, gaat laat de politie niet los.

Afkickkliniek

Rhys Meyers liet zich eerder deze maand opnemen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. De 33-jarige, die zich vier keer eerder op liet nemen, liet zich daar behandelen voor zijn alcoholprobleem.