AMSTERDAM - Charlize Theron verwacht niet dat ze ooit gaat trouwen. De 35-jarige actrice zegt een 'langdurige verbintenis' met een man belangrijker te vinden dan een huwelijk.

"Ik wil heel graag een lange relatie, en in het verleden heb ik die ook gehad", vertelt Theron aan Piers Morgan van CNN. Vorig jaar liep haar romance met acteur Stuart Townsend na bijna tien jaar op de klippen.

"De daadwerkelijke ceremonie is voor mij niet belangrijk", stelt de blonde Zuid-Afrikaanse. "Ik weet niet precies waarom dat zo is. Volgens sommigen komt het omdat mijn ouders een moeizame relatie hadden, maar ik denk niet dat dat de reden is."

Hoewel Theron niet van plan is ooit iemand haar jawoord te geven, vindt ze het belachelijk dat homokoppels niet overal kunnen trouwen.

"Als een overheid je gaat vertellen wie je mag liefhebben en wat goed voor je is, heb ik daar problemen mee", zegt de actrice, die al jaren in de Verenigde Staten woont. "Onze overheid heeft niet genoeg gedaan om het homohuwelijk hier legaal te maken."