AMSTERDAM - Aaron Carter kreeg op 15-jarige leeftijd alcohol en drugs van Michael Jackson. Dat beweert de 23-jarige zanger althans in een interview met de Australische editie van Ok! Magazine.

"Hij gaf me cocaïne", onthult het broertje van Backstreet Boy Nick Carter in het tijdschrift. "Ik vond dat, en andere dingen, wel vreemd."

Volgens Carter bleef het niet bij een lijntje coke. De King of Pop gaf het tienersterretje ook alcohol. "Hij gaf me wijn. Ik had kunnen weigeren, maar ik was pas 15."

Toch zat het Aaron niet helemaal lekker. "We hebben er urenlang via de telefoon over gesproken. Ik was dol op Michael, maar zijn gedrag zat me vaak dwars. Uiteindelijk heeft mijn moeder de politie gebeld."

Speciale band

Aaron en zijn oudere broer Nick hadden naar eigen zeggen 'een speciale band' met Jackson. De broers werkten samen met de King of Pop voor zijn benefietsingle What More Can I Give, die verscheen na de terroristische aanslagen van 11 september 2001.

Op het nummer, dat geschreven werd door Jackson, waren ook sterren als Beyoncé en Mariah Carey te horen.

"Ik mis Michael", vertelt Aaron, die zich in januari liet opnemen in een afkickkliniek. "Ik mis de geweldige dingen die we samen deden. Wij deden samen dingen die ik met niemand anders deed."

Jackson stierf twee jaar geleden op 50-jarige leeftijd aan een overdosis medicijnen. De rechtszaak rondom zijn dood loopt nog steeds.