AMSTERDAM - De kinderen van Constanza Breukhoven blijven voorlopig bij hun oma. Volgens Connie zijn de geruchten dat Constanza haar kinderen terug wil niet waar. "Er is niets aan de hand", laat Connie woensdag weten in RTL Boulevard.

"Natuurlijk is het logisch dat Constanza haar kinderen terug wil, maar voorlopig kan dat nog niet. Als de kinderbescherming groen licht geeft, kunnen de kindjes terug en dan is het zo", zegt ze.

"Ik houd me aan de regels." Volgens Connie blijft ze nog zeker tot november op de 3-jarige Semmy en de 4-jarige Soraya passen.

Connie kijkt met pijn in het hart naar de laatste ontwikkelingen in het kluiskraakdrama. "Het is net een verkeerde film. Ik zou er graag uit willen stappen."

Ze doet er ondertussen alles aan om Semmy en Soraya niets van de zaak mee te laten krijgen. "Dat is mijn eerste prioriteit. Ik haal geen bladen in huis. Ik kijk geen Boulevard. Hoe het nu verdergaat weet ik niet."

Gevangenisstraf

Constanza hangt een gevangenisstraf van tien maanden boven het hoofd. Samen met haar vriend Mohammed en diens broer Brahim zouden ze eind vorig jaar uit de kluis van vader Hans spullen hebben gestolen met een geschatte waarde van 2,7 miljoen euro.

Mocht Constanza veroordeeld worden, dan gaat ze in hoger beroep, laat Evert Santegoeds in SBS Shownieuws weten.