AMSTERDAM - X Factor-winnares Rochelle Perts vindt alle aandacht die ze krijgt maar niets. De 19-jarige zangeres wil het liefst alleen zijn, zegt ze in een interview met Hitkrant.

"Ik ben gewoon niet zo'n enorme prater en voel me lekkerder als ik in mijn eentje ben", bekent Rochelle. "Ik ben nogal op mezelf."

Ook tijdens haar X Factor-periode zat ze liever in een hoekje dan dat ze meedeed in het feestgedruis. "Ik ben niet zoals andere kandidaten opgegaan in de gezellige en drukke boel die er soms was. Op zulke momenten bleef ik liever alleen."

Wennen

Toen Rochelle de RTL-talentenshow op haar naam schreef, stonden de journalisten voor haar in de rij. Ook dat was voor haar even wennen. "Ik vond het best moeilijk om geïnterviewd te worden voor de camera, terwijl er twintig mensen omheen stonden." Naar eigen zeggen zag ze enorm op tegen de interviews. "Nu gaat het gelukkig een stuk beter, je went overal aan."

Rochelle won X Factor begin juni. Een week later stond haar eerste single No Air bovenaan in de hitlijsten. Binnenkort duikt ze met haar coach Eric van Tijn de studio in om aan haar eerste album te werken.