AMSTERDAM - Victor Reinier snapt wel waar zijn reputatie van vrouwenversierder vandaan komt, maar volgens de 48-jarige acteur wordt het ook behoorlijk overdreven.

"Tsja, die reputatie heb ik en daar ben ik natuurlijk op een bepaalde manier aan gekomen", zegt Reinier deze week in Libelle.

"Weet je wat het is? Ik ben een sociaal iemand, klets makkelijk met iedereen. En soms, als het laat was en met een glaasje te veel op, ontstond er ineens iets broeierigs."

Volgens Reinier gebeurde het gewoon en heeft hij daarmee regelmatig vervelende situaties gecreëerd. "Ik zat namelijk wel in een relatie."

Onrust

Inmiddels weet Reinier dat zijn gedrag te maken had met de onrust die in hem zit, en dat het in een relatie prettig kan zijn om dingen te laten voor elkaar.

"En dat je dan een keertje niet van de glijbaan mag, is heel jammer als die glijbaan voor je neus staat, maar als je dan de volgende ochtend wakker wordt, kun je opgelucht ademhalen en erom lachen."

Huwelijk

Een aantal jaar geleden scheidde Reinier na een huwelijk van 16 jaar van Anja Geels. Daarna kreeg hij een relatie met Kim, die in 2007 uit het raam van een hotelkamer waar ze samen logeerden, viel.

Inmiddels heeft Reinier een nieuwe relatie, maar over haar wil hij weinig kwijt. "Dat stuk van mijn privéleven wil ik graag afbakenen. Ik weet hoe de media met die informatie op de loop kunnen gaan en daar heb ik geen zin meer in."