AMSTERDAM - Maxim Hartman heeft het liefst een jonge vriendin aan zijn zijde. "Jonge vrouwen zijn leuker dan oude. Ze zijn nog niet zo verbitterd en beschadigd", zegt de 47-jarige presentator deze week in Viva.

"En het is makkelijker om er helemaal in op te gaan, omdat ze zo gruwelijk mooi zijn", voegt Hartman daaraan toe in het tijdschrift. "Niet elke vrouw is na haar 35e niet meer mooi, maar ik zie zelden een vrouw van mijn eigen leeftijd die ik nog aantrekkelijk vind."

Toch heeft ook Hartman een ondergrens als het om leeftijd gaat. "Vrienden van mij kijken weleens naar meisjes van vijftien. Dat vind ik echt not done."

Momenteel heeft de presentator een vriendin van 28, maar recentelijk was Hartman samen met een meisje van 24.

Dat zij slechts een jaar ouder was dan zijn eigen zoon, deert hem niet. "Het is de zijne toch niet? En als hij dat wel wil, dan moet hij het gevecht maar aangaan. Dat geldt andersom ook. Het lijkt me heel grappig als we een keer elkaars vriendinnen zouden afpakken."

Stapelverliefd

Hoewel Hartman een zekere reputatie bezit als het om vrouwen gaat, heeft de presentator wel moeite met verliefdheid. "Voor mij is het prettiger om een vrouw aantrekkelijk te vinden, maar niet stapelverliefd te zijn. Dan heb je controle. Als ik echt verliefd word, raak ik in de war. Dan word ik afhankelijk van de gevoelens van een ander en dat vind ik naar."