AMSTERDAM - Shia LaBeouf beseft dat hij af en toe beter zijn mond kan houden. De acteur, die afgelopen week liet doorschemeren dat hij een korte affaire had met Megan Fox, zegt voortaan beter na te denken voor hij iets zegt.

"Ik ben net 25 geworden", verontschuldigt hij zich tegenover het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. "Ik ben nog aan het leren hoe ik mezelf moet opstellen en dat ik soms 'geen commentaar' moet zeggen."

LaBeoufs collega's kunnen zijn onbevangenheid wel waarderen. "Shia is erg vrijpostig", oordeelt Patrick Dempsey, die momenteel met LaBeouf te zien is in Transformers: Dark of the Moon.

"Zo zit hij nou eenmaal in elkaar. Maar hij leert elke dag bij en is een geweldig acteur om mee samen te werken."

Vorige week verklapte LaBeouf iets met Fox te hebben gehad. "Kijk, je werkt zes maanden met elkaar op de set. Ik heb nooit begrepen hoe je werk en privé dan moet scheiden."

Op de vraag of Fox op dat moment samen was met Brian Austin Green, met wie ze toen een knipperlichtrelatie had en nu getrouwd is, zei LaBeouf: Ïk weet het niet, ik weet het niet, ik weet het niet. Het was wat het was."

Shia LaBeouf megan fox
Megan Fox en Shia LaBeouf. Foto: Wenn.com