AMSTERDAM - Exact 69 jaar na zijn geboorte herleeft Elvis Presley donderdag 8 januari op het podium van de Amsterdamse concerttempel Paradiso. Een groot aantal Nederlandse artiesten, onder wie zanger Tim Akkerman van Di-rect, Frédérique Spigt, Eric Corton en René Shuman, vertolkt tijdens een eenmalig jubileumconcert legendarische nummers van the King of Rock 'n Roll.

Bijzonder is dat zij hierbij worden begeleid door de TCB-band, de formatie die Elvis zelf tot aan zijn dood in 1977 vergezelde. De band maakt dit jaar een wereldtournee, waarbij hij optreedt met zangers uit het land waar hij speelt. Vijf jaar geleden maakte de band al een soortgelijke tournee, alleen toen met videobeelden van Elvis.

Di-rect-zanger Tim gaat in authentiek Elvis-kostuum In the Ghetto vertolken. "Ik had liever een uptempo-nummer gedaan, maar die dateren allemaal uit de vroege periode van Elvis", legt hij uit. "Die nummers speelt de TCB niet."

De 23-jarige zanger vindt het een eer voor het concert te zijn gevraagd. "Ik laat m'n bakkenbaarden wel groeien, maar het blijft natuurlijk imitatie. Ik hoop dat er niet teveel echte fans in de zaal zitten: ik vraag me af of die het kunnen waarderen als een broekie als ik hun idool gaat nadoen."

Eerder trad Akkerman al in de voetsporen van Mick Jagger. Di-rect nam vorig jaar deel aan een grote Rolling Stones-tribute.