AMSTERDAM - Lady Gaga ontkent dat ze de boel flest met haar polsbandjes voor Japan. De aanklacht van vijf miljoen dollar is nergens op gebaseerd, stellen woordvoerders van de zangeres.

Ze wordt voor de rechter gesleept omdat ze geld van haar liefdadigheidsstichting voor slachtoffers van de ramp in Japan in eigen zak zou hebben gestoken.

"Door de aanklacht verslapt jammer genoeg de aandacht voor de goede daden van fans uit de hele wereld die de Japanners willen helpen", verklaren de woordvoerders aan het Britse persbureau Reuters.

Geen winst

Gaga, die polsbandjes verkoopt met de tekst We Pray for Japan, werd vorige week aangeklaagd door een advocatenbureau. De bandjes kosten vijf dollar per stuk, plus zo'n vier dollar voor onder meer verzendkosten.

"Het hele bedrag van vijf dollar wordt geschonken aan de slachtoffers van de aardbeving. Er wordt geen winst gemaakt op verzendkosten", zeggen de woordvoerders van de barmhartige artiest.

Onnodig hoog

Volgens het bureau heeft de zangeres de prijzen onnodig hoog gemaakt en de winst in eigen zak gestoken.

Naar verluidt heeft Lady Gaga al meer dan drie miljoen dollar gedoneerd aan Japan. Een deel van dat bedrag is afkomstig uit de verkoop van de polsbandjes.