AMSTERDAM - Ellemieke Vermolen is voorlopig even klaar met televisiewerk. Dinsdag werd bekend dat de presentatrice SBS verlaat, omdat ze haar werkzaamheden niet meer kan combineren met haar privéleven.

Vermolen is getrouwd met topkok Sergio Herman en heeft twee zoontjes. "Na acht jaar SBS 6 is het tijd voor nieuwe dingen", vertelt de blondine aan het AD.

Ellemieke heeft plannen om een kinderkoekboek te schrijven, nadat ze eerder een kookboek uitbracht met haar broer Jeremy. "Het kookboek was een groot succes en ik vond het zo leuk om te doen."

Vermolen moet nog wel even wennen aan het feit dat ze haar eigen geld niet meer verdient. "Daar hebben we het natuurlijk over gehad, want ik houd daar helemaal niet van", bekent ze. "Ik heb nog nooit iemand om geld gevraagd. Maar Sergio zegt: schat, jij voedt onze twee kinderen op en de twee kinderen uit mijn vorige relatie. Dat is toch ook een fulltime baan?"

Ellemieke, die met haar man en kinderen in het Belgische Knokke woont, vindt haar gezin het allerbelangrijkst. "Het idee dat ik de komende jaren volop kan genieten, dat niets moet, vind ik heerlijk."