AMSTERDAM - Waldemar Torenstra staat nog steeds achter de beslissing om in zijn programma Ze is van mij te vertellen dat hij ooit een ex-vriendin heeft geslagen.

Torenstra deed deze onthulling tijdens een gesprek over een wetenschappelijk experiment met apen, waarbij een vrouwtjesaap knock-out werd geslagen door een dominant mannetje.

"Na dat apenverhaal vertel ik aan tafel hoe ik mijn ex-vriendin ooit een kleine tik met de vlakke hand gaf. Het gaat mij om het taboe. Veel mannen worden geslagen door hun vrouw, maar daar praten we niet over. Ik had de ballen om mijn verhaal in de groep te gooien met het risico dat ik opeens een vrouwenbasher ben. Maar ja, dat moet dan maar", zegt Torenstra in Nieuwe Revu.

Irritatieruzies

Volgens Torenstra zat zijn ex-vriendin regelmatig op zijn irritatiegrens. "We hadden altijd van die irritatieruzies in het genre 'jij doet altijd zo want zo ben je'. Dat werkte als een soort krijtje op een schoolbord voor me. Ze was niet redelijk meer, bleef doorzeuren en ik schoot uit met mijn vlakke hand.

Torenstra zegt na die ene klap nooit meer een vrouw te hebben geslagen. "Wel is het belangrijk om te snappen dat mannen en vrouwen fundamenteel anders zijn. Zo koppelen vrouwen een waarneming aan een emotie terwijl voor mannen een feit gewoon een feit is. Maar ja, door die eigenschap vinden wij vrouwen weer geweldig."

De Nieuwe Revu met het interview met Torenstra ligt vanaf woensdag in de winkels.