AMSTERDAM - Beau van Erven Dorens ziet niet zo snel hobbels in zijn leven. De 40-jarige presentator noemt zichzelf een veelvraat. "Ik hou ervan om het allemaal te kunnen doen", zegt hij deze week in Nieuwe Revu.

"Ik geloof niet zo snel dat iets niet kan, of dat het fout loopt", vervolgt hij in het tijdschrift. "De meeste mensen denken als ze op de rand van een klif staan: waarom zou ik er in godsnaam van afspringen? Ik denk dan: waarom niet?"

Van Erven Dorens zegt heilig in de maakbaarheid van het bestaan te geloven. "Dat klinkt deftig. Je kunt alles voor jezelf bereiken. Ik wil dat ook geloven, omdat het tegendeel zo ontzettend onromantisch is.

Mislukkingen

Daarbij aanvaardt Van Erven Dorens ook de mislukkingen. "Als je alles kunt doen wat je wilt, gaan er natuurlijk ook dingen fout."

Zo waren niet al zijn televisieprogramma's een overrompelend succes. Hoewel Van Erven Dorens dat in een aantal gevallen ook wijt aan het format, vindt hij het vooral vervelend dat er na een flop "een aantal streepjes achter je naam komt te staan".

"Als je wat mindere jaren hebt, dan gaat alles een beetje stroever in de tv-wereld. Ook hoe je behandeld wordt. Alles verandert."

Ruzie

Inmiddels is Van Erven Dorens terug met het programma De Wereld van Beau. En floppen mag het niet, vindt de presentator. "Ik ga ver voor dit programma. Ik maak er ruzie over. Op leven en dood, wat mij betreft. Ik wil niet dat dit een hapsnapshitding wordt."