AMSTERDAM - Marvin en Shanna Breukhoven, de broer en zus van Constanza, schamen zich kapot voor de daden van hun zus. Ze vinden het vreselijk om te zien wat het kluiskraakdrama met hun adoptieouders doet.

"Wij hebben de best denkbare opvoeding gehad. Het heeft ons nooit aan iets ontbroken. Daarom vind ik het zo vreselijk wat mama nu overkomt", zegt de 24-jarige Shanna dinsdag in De Telegraaf.

Het ging volgens de kinderen fout toen vader Hans stopte met het financieel ondersteunen van het gezin van Constanza en haar vriend Mohammed. "Hij zei dat Mo nu zelf verantwoordelijkheid moest nemen en voor zijn gezin moest gaan zorgen. Daarna kwam de kluiskraak."

Stabiliteit

Volgens Marvin moet Constanza nog blij zijn met een moeder als Connie. "Ze ontfermt zich over haar twee kindertjes. Iets beter kan haar onder deze omstandigheden niet overkomen. Voor de kinderen betekent het stabiliteit, liefde en dat ze naar de beste scholen gaan."

Constanza hangt een gevangenisstraf van tien maanden boven het hoofd. Samen met haar vriend Mohammed en diens broer Brahim zouden ze eind vorig jaar uit de kluis van Hans spullen hebben gestolen met een geschatte waarde van 2,7 miljoen euro.