AMSTERDAM - Charlie Sheen heeft zich verbonden aan een nieuwe comedyserie die hem een fortuin kan gaan opleveren.

De 45-jarige acteur, die eerder dit jaar uit de sitcom Two and a Half Men werd gezet, zou een pikante show gaan ontwikkelen met productiebedrijf Lionsgate Television.

Sheen speelt de hoofdrol in de serie. Ook gaat hij helpen bij het ontwikkelen van de serie, laat een bron weten aan de Amerikaanse entertainmentwebsite Radar Online.

Charlie's personage zal erg lijken op de rol die hij in Two and a Half Men speelde, maar omdat de show waarschijnlijk wordt uitgezonden op de Amerikaanse kabelzender TBS is de inhoud een stuk gewaagder.

Tien afleveringen

"Lionsgate Television zal de show produceren", vertelt de bron. "Ze gaan in ieder geval tien afleveringen maken en hebben een optie tot negentig meer als de kijkcijfers goed zijn. Dat betekent dat de sitcom in totaal acht jaar kan lopen, wat erg lang is. Maar dat betekent ook dat Charlie meer geld dan ooit gaat verdienen."

Een woordvoerder van TBS weet echter nergens van. "We zijn niet in gesprek over een mogelijk project met Sheen", aldus de zegsman tegen The Hollywood Reporter. Lionsgate wil geen reactie geven.

Dood

Een terugkeer naar zijn oude serie lijkt in ieder geval onmogelijk. De makers van Two and a Half Men willen zo graag van Sheen af, dat ze zijn karakter Charlie Harper gruwelijk om het leven brengen. Ze willen er zeker van zijn dat hij nooit meer kan terugkeren.

Producent Chuck Lurre zou Charlie met auto en al van een klif willen knikkeren, vertellen ingewijden aan entertainmentsite TMZ. Het is een knipoog naar twee incidenten uit 2010 toen onbekenden tot twee keer toe een auto van Sheen een ravijn induwden.

Beide keren zou de acteur de sleutels in de auto hebben laten zitten. Ashton Kutcher, die Sheen opvolgt in de televisieserie, zou na de dood van Charlie zijn huis kopen. Volgens bronnen is dat niet zeker, maar is het tragische einde van het karakter van Sheen al een feit.