AMSTERDAM - De Spaanse acteur Antonio Banderas deed maandag Nederland aan in een haastige trip door Europa, NU.nl schoof bij hem aan.

De Hollywoodveteraan promoot zijn nieuwe film Puss in Boots in het Okura Hotel in Amsterdam en vliegt maandagavond na een prijsuitreiking in de RAI door naar Parijs.

''Doe maar een bed'', reageert Banderas als we hem vragen waar hij wil zitten. Zijn wallen laten zien dat de pijp leeg is bij de 50-jarige acteur. ''Ik zou graag wat meer van Amsterdam zien, maar mijn energielevel en de beschikbare tijd werken niet mee'', treurt hij.

Braaf pad

Banderas spreekt voor Puss in Boots de stem in van het hoofdpersonage, een stoere kat met een hoog aaibaarheidsgehalte die populair werd door zijn deelname aan de Shrek-films. Banderas’ fans hoeven echter niet te verwachten dat de man die groot werd met Desperado en enkele Zorro-vertolkingen nu het brave pad van de kinderfilms heeft gekozen.

‘’In tegendeel. Binnenkort komt de thriller The Skin I Live In uit, waarin ik een plastische chirurg speel die er vreemde praktijken op na houdt. Die film mag mijn twintigjarige dochter niet eens zien! Ik ben verslaafd aan de mix. Spy Kids is ook voor een jongere generatie, maar ik maak ook films met Woody Allen die andere kwaliteiten van me vragen.’’

''Maar eerst moet ik de batterij weer even opladen. Ik mis mijn bed. Ja, ik word ook een dagje ouder.''

Puss in Boots is vanaf december te zien in de Nederlandse bioscopen. In die periode verschijnt het uitgebreide interview met Banderas over zijn bijdrage aan de animatiefilm en zijn bijzondere band met Salma Hayek, waar hij in Puss mee samenwerkt.

Bekijk de trailer

Antonio Banderas in Nederland