AMSTERDAM - Jelka van Houten gooit het over een andere boeg. De actrice wil het proberen als zangeres en heeft alle acteeraanbiedingen tot december afgezegd.

"Ik ga een eigen cd maken", onthult ze maandag in De Telegraaf.

"Na een hectische periode vond ik het tijd om knopen door te hakken. Soms moet je jezelf even tot de orde roepen en nadenken over dingen die je echt wilt", legt Jelka uit.

"Ik neem een sprong in het diepe en dat is best eng." Jelka is op dit moment in gesprek met allerlei muzikanten uit het buitenland. "Het wordt een beetje Amerikaanse countrystyle. Ik heb tot eind dit jaar de tijd."

Duet

De 32-jarige die onlangs nog te zien was in de televisieserie Verborgen Gebreken, hoopt ook haar zus Carice warm te draaien voor een duet. "Maar ik vraag mij af of dat gaat lukken. Carice heeft een geweldige stem, maar last van een soort podiumvrees."

Naast een carrière als zangeres hoopt Jelka ook nog een keer moeder te worden. "We zouden dolgraag nog een broertje of zusje voor Walt willen." De actrice twijfelde omdat de eerste bevalling erg zwaar was. "Maar we weten het nu zeker", aldus Jelka.