AMSTERDAM - Justin Bieber smeekt Lil Wayne om een duet, maar de rapper ziet dat helemaal niet zitten. Volgens Lil Wayne zou een samenwerking funest zijn voor Biebers brave imago.

"Ik kan het gewoon niet doen, ik wil zijn imago niet omverhelpen", vertelt Lil Wayne aan hiphopmagazine XXL.

"Justin sms't me dagelijks", gaat de 28-jarige rapper verder. "Hij vraagt me elke keer om een nummer met hem op te nemen, maar ik kan het niet."

Lil Wayne, geboren als Dwayne Carter, is bepaald geen lieverdje. Hij heeft al verschillende keren achter de tralies gezeten. Daarnaast heeft hij vier kinderen bij vier verschillende vrouwen. De volgetatoeëerde rapper werd voor het eerst vader op zijn vijftiende.

Homie

Bieber is geen onbekende van Lil Wayne en zijn maatjes. Het 17-jarige tieneridool is geregeld te vinden bij Wayne en zijn collega's, waardoor begin dit jaar een gerucht opdook dat Bieber zou tekenen bij Wayne's label Young Money.

Dat verhaal bleek niet waar te zijn, maar de rapper heeft weldegelijk een zwak voor de Canadese tiener. "Hij is nu mijn little homie."

Justin Timberlake

Lil Wayne wil niet samenwerken met Bieber, maar met een andere Justin zou de rapper wel graag de studio in willen duiken. "Justin Timberlake, wat heeft die kerel een stem. Hij kan echt zingen."

Of dat duet er wel in zit, is nog maar de vraag. Timberlake wil zich de komende tijd meer bezighouden met acteren en heeft zijn muziekcarrière op een laag pitje gezet.