AMSTERDAM - Blake Shelton heeft flink zitten dubben toen hij werd gevraagd als coach voor de Amerikaanse versie van The Voice. De countryzanger zag zichzelf niet als televisiepersoonlijkheid.

"Ik heb lang zitten wikken en wegen", vertelt Shelton aan het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

"Ik heb nagedacht of dit was wat ik wilde. Het is nooit mijn bedoeling geweest om een televisiepersoonlijkheid te worden. Voor Christina was het makkelijker om die wereld in te stappen", denkt Shelton.

"Zij heeft ook in films gespeeld."

Nederlandse origineel

Shelton keek eerst naar het Nederlandse origineel van de show. "Toen ik de Nederlandse versie van de show zag en ik hoorde wie de andere coaches waren, voelde ik me dom", bekent de zanger.

"Als ik bedenk wat er gebeurd zou zijn als ik dit aan me voorbij had laten gaan, krijg ik een knoop in m'n maag."

De 35-jarige Shelton zegt gaandeweg een hoop over zichzelf te hebben geleerd. "Ik heb de kandidaten veel te bieden, heb ik gemerkt. Ik kan ze met mijn ervaring een hoop vertellen."

Rot

De zanger had er moeite mee dat hij mensen naar huis moest sturen. "Daar zou ik me niet rot om moeten voelen, maar dat doe ik wel. Ik vind het verschrikkelijk."

Shelton vormt samen met zangers Christina Aguilera, Adam Levine en Cee Lo Green de coaches van het eerste seizoen van The Voice. Eind juni is de finale. Onlangs kocht de BBC de rechten van de talentenshow. De Britse televisiezender brengt John de Mols programma volgend jaar op de buis.