AMSTERDAM - De relatie tussen George Clooney en Elisabetta Canalis stond al langer op springen. Volgens een vriend van het koppel werd de 50-jarige acteur regelmatig gek van het Italiaanse model.

Clooney en Canalis lieten woensdag weten dat ze een punt achter hun tweejarige relatie hadden gezet. Waarom ze uit elkaar zijn, lieten ze in het midden.

"Het is erg moeilijk en zeer persoonlijk. We hopen dat iedereen onze privacy respecteert", luidde de verklaring.

Volgens een ingewijde ligt de oorzaak bij de 32-jarige Canalis. "Ze dreef hem regelmatig tot waanzin", zegt de bron donderdag tegen het Amerikaanse blad Us Weekly. Canalis zou constant kibbelen over kleine dingen, waardoor George liever bij zijn vrienden wilde zijn.

Afstand

Clooney, die geen ster is in lange relaties, zou volgens de vriend al maanden geleden afstand hebben genomen van Canalis. "Hij gebruikte steeds het excuus dat hij moest werken."

Het koppel leerde elkaar kennen in de zomer van 2009. Vorig jaar deden al geruchten de ronde dat Clooney Canalis zou hebben gedumpt, maar die werden even later weer ontkracht. Ook roddels over een mogelijke trouwpartij klopten niet.

George Clooney weer vrijgezel