AMSTERDAM - George Clooney is weer de meest begeerde vrijgezel van Hollywood. De acteur en zijn vriendin Elisabetta Canalis zijn uit elkaar.

"We zijn niet meer samen. Het is erg moeilijk en zeer persoonlijk, dus we hopen dat iedereen onze privacy respecteert", melden Clooney en Canalis in een verklaring. De acteur en de Italiaanse presentatrice waren twee jaar samen.

Vorige week werden de twee nog samen gezien in Italië en begin mei dineerden ze samen in Beverly Hills, ter ere van de 50e verjaardag van de acteur.

Bovendien vertelde de 32-jarige Canalis, actrice en model van beroep, vorige maand nog in een interview met een Italiaans magazine: “Ik ben momenteel erg gelukkig, dankzij de man aan mijn zijde. Mijn sprookje gaat door.”

“Ik geloof heilig in het huwelijk, in de toekomst zal ik zeker trouwen. Maar voor nu, zo gelukkig als ik ben, heb ik geen bevestiging nodig”, zei ze daarnaast in een interview met Chi Magazine.

Trouwen

Clooney, die in het verleden diverse relaties had met vrouwen als de Britse presentatrice Lisa Snowdon en actrice Renee Zellweger, werd onlangs 50 jaar. Zich settelen en een gezin stichten blijkt echter nog altijd niets voor hem, meldt de Britse krant The Telegraph.

In interviews houdt de womanizer nog altijd vol dat hij nooit meer zal trouwen. Zijn eerste en enige huwelijk met actrice Talia Balsam strandde in 1993. "Ik ben ooit getrouwd, ik heb het geprobeerd", zei hij in de Piers Morgan Tonight Show.

De relatie met Canalis is voer voor de pers sinds de twee in 2009 samen gefotografeerd werden op een motor, vlakbij het Comomeer in Italië.

George Clooney weer vrijgezel