AMSTERDAM - Thomas Acda gelooft niet dat er op elk potje slechts één dekseltje past. Zo kent de 42-jarige cabaretier, acteur en zanger meerdere grote liefdes, zegt hij deze week in Flair.

"Esmee is mijn tweede grote liefde", zegt Acda over zijn huidige relatie. "Mijn eerste vrouw Joanneke was absoluut mijn eerste grote liefde. Haar ken ik al sinds de lagere school, we waren bijna dertig jaar samen", zo zegt hij in het tijdschrift.

Nadat Acda en zijn eerste vrouw, met wie hij zoontje Finn (11) heeft, gingen scheiden, wilde de artiest dan eigenlijk dan ook even geen nieuwe relatie.

Single

"Ik ben een jaar of drie single geweest en was volkomen bereid om alleen door het leven te gaan. Daarom vertrok ik na de scheiding in 2006 naar New York om daar een opleiding scenarioschrijven te gaan volgen. Ik dacht: als ik toch alleen ben ga ik wonen waar ik het liefst woon."

De ontmoeting met zijn huidige vriendin Esmee was toevallig, zegt Acda. "Esmee ontmoette ik, zoals je de meeste mensen tegenkomt. Toevallig. Ik heb behoorlijk moeite voor haar moeten doen. Ze is een goed mens. Eerlijk. Esmee zegt precies wat ze vindt. Ik ben een mazzelaar dat het geluk toch nog eens op mijn pad kwam."

In december kreeg Acda met haar een tweede kindje, dochter Lucy.