AMSTERDAM – Lindsay Lohan is gezakt voor een door de rechtbank opgelegde alcoholtest en moet daarom donderdagochtend voor de rechter verschijnen.

Dat hebben ingewijden aan omroep CNN gemeld.

De actrice, die momenteel onder huissarrest staat, zakte op 13 juni voor haar test. Eerder  werd Lindsay tot 120 dagen cel veroordeeld nadat ze schuldig was bevonden aan het stelen van een ketting.

Omdat de misdaad niet gewelddadig was en de gevangenissen in de regio kampen met overbevolking, mocht de acrtice een kortere straf thuis uitzitten. Eerder was de verwachting dat haar huisarrest begin juli af zou lopen.

Dakterras

Vijf dagen nadat de Amerikaanse ster voor haar test was gezakt, doken er in de media berichten op van een feestende Lindsay op haar dakterras.

“Als mijn vrienden langs komen, drinken ze niet”, zei de actrice hierover tegen het tijdschrift Life & Style Magazine. “In mijn huis is geen alcohol aanwezig, dus is het geen deel van mijn leven.”

Beschonken

Sinds 2007 is de actrice meermalen in aanraking geweest met justitie, onder andere twee keer omdat ze beschonken achter het stuur zat.

Vorig jaar meldde de actrice zich al bij een afkickkliniek vanwege drugsgebruik.

In totaal heeft Lindsay in vier jaar tijd al acht maanden doorgebracht in diverse afkickprogramma’s.