AMSTERDAM - De curatoren van Brad Ruderman slepen Tobey Maguire voor de rechter. In 2007 en 2008 zou de 35-jarige acteur ruim driehonderdduizend euro hebben gewonnen van Ruderman, tijdens exclusieve pokeravonden.

Dat geld willen de curatoren nu terugzien. Ruderman verloor zeker 25 miljoen dollar tijdens de potjes kaarten, alleen was dat niet zijn eigen geld.

De man zit inmiddels in de Amerikaanse gevangenis voor het runnen van een soort piramidespel, meldt de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online op basis van Star Magazine.

Hij gebruikte de inleg van de ene belegger om de andere af te betalen en gebruikte het geld voor de exclusieve pokeravonden. Er was echter geen vergunning voor de avonden en dat betekent dat ze illegaal zijn. Daardoor kan het zijn dat Maguire de pokerwinst moet terugbetalen.

Andere sterren

Onder de deelnemers waren ook sterren als Ben Affleck, Leonardo DiCaprio en Matt Damon. Op dit moment zitten de curatoren nog niet achter hen aan. Het is niet bekend of en hoeveel de drie acteurs wonnen.