AMSTERDAM - Patty Brard is 'niet blij' met de manier waarop ze van SBS 6 te horen heeft gekregen dat haar contract niet werd verlengd.

De 56-jarige presentatrice kreeg vorige maand te horen dat ze na 4,5 jaar niet meer welkom was bij SBS.

"Ik had liever gezien dat ze drie maanden geleden al zeiden: we gaan je contract niet verlengen", zegt Patty in Spits.

"Dat had een hoop stress en ellende gescheeld", vertelt Brard, die beweert dat SBS aanvankelijk beloofd had haar contract wel te verlengen.

"Inmiddels zit ik niet meer verdrietig op de bank, maar dat het al zo snel zou zijn, had ik niet verwacht." Volgens geruchten lag Brard geregeld in de clinch met de redactie van Shownieuws, wat ze zelf altijd heeft ontkend.

Spelfouten

Toch was de presentatrice niet altijd even gelukkig met de redactie. "Als je van een mens vraagt om achter die desk te gaan staan, mag daar een competente redactie achter staan. Daar schortte het af en toe aan", onthult Brard. "Ik ben nogal precies, en kan bijvoorbeeld al niet tegen een draaiboek met spelfouten, dus daar ging het wel eens fout ja."

Patty zegt dat ze sinds haar plotselinge vertrek bij SBS 'overspoeld' wordt door aanbiedingen. "De tv-aanbiedingen stromen opeens binnen, ik weet niet wat me overkomt. Het zijn er ongelofelijk veel. Een comedyserie, een dramaserie, een paar presentatieklussen, een reallifesoap, noem maar op."

Cd

Waar Brard opduikt op de buis, is nog niet duidelijk. De komende tijd richt de 56-jarige zich op haar nieuwe cd Patty's Party. "Ik dacht echt dat ik de komende maanden afhankelijk zou zijn van die cd en de optredens in het land."