AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft geen haast met het onderzoek naar de vermeende verkrachting door Martijn Krabbé.

Een ex van de presentator zegt dat hij haar eind april verkrachtte, maar stapte pas ruim een week later naar de politie.

"Als zij direct aangifte had gedaan, was de zaak waarschijnlijk met een hogere prioriteit opgepakt", vertelt een politiewoordvoerder aan het AD.

"Verder is haast bij het onderzoek niet nodig, omdat de betrokkenen niet vluchtgevaarlijk zijn", gaat de zegsman verder.

"Het is zeker niet zo dat de zedenpolitie met een groot aantal rechercheurs aan deze zaak werkt." Wanneer het onderzoek is afgerond, durft de politiewoordvoerder nog niet te zeggen.

Verkrachting

Tessa van Leijenhorst stapte begin mei naar de politie. Ze beschuldigt haar ex Krabbé van verkrachting, danwel een poging tot verkrachting, en mishandeling.

De 43-jarige presentator heeft op zijn beurt aangifte gedaan van mishandeling. De twee zouden elkaar eind april in de haren zijn gevlogen in het huis van Van Leijenhorst.