AMSTERDAM - De Nederlandse Vereniging Kind en Veiligheid overweegt een kort geding aan te spannen tegen RTL.

RTL Boulevard zond dinsdag een item uit over een bericht op de website van de vereniging, waarin zanger Ralph Mackenbach in verband werd gebracht met pedofielen.

Volgens de NVKV werd in RTL Boulevard de indruk gewekt dat het opmerkelijke artikel van de vereniging zelf kwam, terwijl dat niet zo is. Het bericht is geplaatst, omdat de vereniging melding maakt 'van alles wat met kinderen te maken heeft'.

Bovendien betreurt de NVKV het dat er in de uitzending niet is gesproken over de manier waarop voorzitter Chris Hölsken door de organisatie van het concert is bejegend.

Rectificatie

De NVKV gaat waarschijnlijk proberen met een gang naar de rechter RTL te dwingen tot een rectificatie middels een kort geding, laat de vereniging dinsdagavond weten. Volgens de NVKV is een vertekend beeld gegeven van de vereniging.

In het bericht met de titel 'Pedofielen niet welkom bij kinderconcert Ralf Mackenbach' staat onder meer dat 'het gastje niks zou moeten hebben van de vunzige kinderkruizengraaiers'.

Naast het stuk staat een foto van de jonge zanger met ontbloot bovenlichaam. Het artikel slaat op een kinderconcert dat hij binnenkort geeft in Goes.