AMSTERDAM - Babette van Veen lijkt de breuk met haar ex-man Bas Westerweel voor een groot deel verwerkt te hebben. De zangeres en actrice zegt in Story zelfs de minnares van Bas te hebben vergeven.

"Natuurlijk zit het een en ander mij nog steeds niet lekker. Maar wat schiet ik ermee op om in wrok te blijven hangen?", zegt Van Veen in het weekblad.

"Ik wil ook weer gelukkig worden. Dan kan ik haar gaan ontlopen, maar daar heb ik gewoon niet langer zin in. Als ik haar nu tegenkom in de supermarkt zeg ik 'hoi' en winkel rustig verder."

Vorig jaar werd bekend dat Van Veen en Westerweel gaan scheiden. Slechts een paar dagen later maakte Westerweel bekend verliefd te zijn op de buurvrouw, met wie hij nu nog steeds een relatie heeft.

Oud zeer

Van Veen zegt dat het haar inmiddels goed lukt om te relativeren. "Ik zit lekker in mijn vel. Mijn boosheid is zo langzamerhand wel weggeëbt. Het contact met Bas is prima - we gaan op een volwassen manier met onze situatie om. Natuurlijk zit er nog wel het nodige oud zeer. Dat is logisch. Maar ik weet daar steeds beter mee om te gaan."