AMSTERDAM - Sylvana Simons heeft erg veel verdriet gehad van haar relatiebreuk met Coolcat-oprichter Roland Kahn. Toch probeert de presentatrice er het beste van te maken, zegt ze in Beau Monde.

"Mijn kop laten hangen is een luxe die ik mezelf niet veroorloof. Ik ga niet dood aan liefdesverdriet. Er is niets verschrikkelijks, ik heb alleen geen relatie. Is dat het allerergste op de wereld?"

Toch lukt het Sylvana niet altijd om vrolijk te blijven. "Ja, ik word heus nog weleens wakker dat ik denk: hoe kom ik de dag door? Maar ik zie altijd de zon schijnen. Ik ben geen vrouw die dertig jaar getrouwd is geweest en nu voor het eerst op eigen benen moet gaan staan. Dit is voor mij niet onmogelijk", zegt ze in het tijdschrift, dat vanaf volgende week in de winkel ligt.

Slachtoffer

Sylvana voelt weinig behoefte om de wereld te vertellen wat de reden is van de breuk. "Ik wil niemand voor het hoofd stoten en mezelf niet neerzetten als slachtoffer. Ik ben medeverantwoordelijk voor het succes én het falen van een relatie."

Toch zegt de presentatrice niet te kunnen begrijpen waarom er zoveel relaties van haar sneuvelen. "Het is voor mij een raadsel: ik ben een prachtig wijf, van binnen en van buiten. Waarom beklijft de liefde dan niet?"

Utopisch beeld

Sylvana denkt niet dat ze te kritisch is. "Ik heb niet het idee dat ik een utopisch beeld heb van een relatie. Ik ben bereid veel voor lief te nemen omdat ik me goed realiseer dat niemand perfect is. En ik ga ver voor m'n vent, en dus ook de relatie. Toch heb ik in elke relatie het moment ervaren waarbij ik moest kiezen tussen mezelf en de relatie. Dan kan ik niet anders dan voor mezelf kiezen."

Hard op zoek naar een nieuwe relatie is Sylvana niet. "Ik ben pas een paar maanden vrijgezel. Ik ben veel alleen en dat vind ik heerlijk. Een vrouw van 40, volop aan het leven."