AMSTERDAM – Zangeres Amy Winehouse zegt haar volledige Europese tournee af na het dramatisch verlopen concert in Servië afgelopen zaterdag.

Dat meldt persbureau AP dinsdag op gezag van de woordvoerder van Winehouse. Eerder werd al duidelijk dat de shows in Istanbul en Athene niet zouden doorgaan.

Inmiddels is de hele concertreeks, die langs twaalf Europese steden zou voeren en op 15 augustus zou eindigen in de Roemeense hoofdstad Boekarest, geannuleerd.

De 27-jarige zangeres staat al jaren bekend om haar worstelingen met drank en drugs. Het concert in de Servische hoofdstad Belgrado was haar come-back op het podium en had het eerste moeten zijn van een reeks optredens.

Dramatisch

Het concert verliep dramatisch, 20.000 bezoekers floten de Britse zangeres uit toen ze haar microfoon uit frustratie op de grond smeet.

Winehouse mompelde tijdens het optreden meer dan dat ze zong. Tijdens haar anderhalf uur durende optreden liep ze meermaals van het podium en struikelde ze over haar eigen benen.

Dronken

Na het concert vloog Winehouse onmiddellijk terug naar Londen. Volgens haar woordvoerder omdat ze momenteel ''niet op de toppen van haar kunnen kon optreden''.

Hoewel er geen officiële mededelingen over zijn gedaan, trokken de aanwezige pers en het publiek de conclusie dat ze zaterdag te dronken was om goed op te treden.

De zangeres, die doorbrak met het nummer Rehab, probeerde eerder dit jaar voor de zoveelste keer af te kicken van alcohol en drugs.