AMSTERDAM - R. Kelly wordt voor de rechter gesleept door zijn voormalige manager. Jeff Kwatinetz beschuldigt de zanger onder meer van contractbreuk en fraude.

Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Kwatinetz eist een miljoen dollar van Kelly, het bedrag dat hij nog tegoed zou hebben van de zanger.

Kwatinetz kreeg regelmatig van Kelly's huidige manager te horen dat het geld nodig was 'om rechtszaken te voorkomen en kwalijke berichten tegen te spreken in verband met Kelly's vermeende seksuele wangedrag'.

R. Kelly werd beschuldigd van het hebben van seks met een minderjarig meisje. In 2008 werd hij echter door de rechter vrijgesproken.

Herleven

Kwatinetz beweert verder dat hij de zangcarrière van Kelly eigenhandig heeft doen herleven toen de zanger in de penarie zat. Hij hielp Kelly bij het opnemen van twee nieuwe albums, het opzetten van toers die miljoenen opleveren, een boekendeal en een heleboel andere zaken, stelt Kwatinetz in zijn aanklacht.

Een woordvoerder van de zanger bestempelt de aanklacht als onzin. "Het is een verzameling van halve waarheden, vertekeningen en verzinsels. Meneer Kwatinetz is een misnoegde voormalige manager die vergelding wil voor het feit dat hij werd ontslagen. We hebben vertrouwen in een goede afloop van deze zaak."