AMSTERDAM - Acteur Doug Hutchison, vooral bekend van zijn rol als de sadistische gevangenisbewaker Percy Wetmore in The Green Mile, is in Las Vegas getrouwd met zijn 16-jarige vriendin.

Dat heeft Hutchison maandag bevestigd op zijn website. De acteur plaatste daarop een trouwfoto en liet weten dat hij en zijn jonge geliefde Courtney Alexis Stodden op 20 mei getrouwd zijn in de Little Chapel of the Flowers in Las Vegas.

Het nieuws bracht vanwege het grote leeftijdsverschil direct een hoop ophef teweeg in het Amerika, hoewel hun huwelijk legaal is. De staat Nevada staat toe dat jongeren onder de achttien mogen trouwen, mits tenminste een van de ouders toestemming geeft voor het huwelijk.

"We zijn ons ervan bewust dat ons enorme leeftijdsverschil extreem controversieel is", zo liet het stel weten in een verklaring aan E! Online. "Maar we zijn erg verliefd en willen hiermee duidelijk maken dat ware liefde niets met leeftijd te maken hoeft te hebben."

x
Doug Hutchison en zijn kersverse vrouw.

Modellencarrière

Stodden nam vorig jaar deel aan de Miss Washington Teen USA-wedstrijd, maar zag de titel aan haar voorbijgaan. Ze wil zich nu gaan richten op een muziek-, dans- en modellencarrière.

In een video die in december 2010 werd geplaatst op internet beschrijft Stodden zichzelf als een christelijk meisje dat geen seks voor het huwelijk wil hebben. "Ik hou sterk vast aan het geloof. Ik ben maagd en dat wil ik blijven totdat ik getrouwd ben", aldus Stodden.

Bekijk muziekclip van Courtney Stodden: