AMSTERDAM - Warner Bros is tot een schikking gekomen met de tattoeëerder van Mike Tyson in de rechtszaak rond het onrechtmatig gebruik van Tyson's gezichtstatoeage in The Hangover Part II.

Details over de schikking zijn niet bekend. De advocaat van tattoo-artiest S. Victor Whitmil laat in een statement tegenover entertainmentsite The Hollywood Reporter weten dat men tot een overeenstemming is gekomen.

"Het geschil is uit de weg, meer informatie willen wij nog niet geven", aldus Whitmil's advocaat.

De rechtbank had eerder bepaald dat het conflict de release van The Hangover Part II niet in de weg mocht staan. Wel zou de zaak in februari 2012 alsnog voor de rechtbank komen.

Mocht het conflict nog spelen bij de dvd-release van de film, dan zou Warner Bros volgens persbureau Reuters de tatoeage op het karakter van acteur Ed Helms digitaal aanpassen.

Auteursrechtelijk

Whitmil klaagde Warner Bros aan omdat volgens de tatoeëerder zijn tattoeage auteursrechtelijk beschermd is. Zonder zijn medeweten is de afbeelding gebruikt in de film.

Warner Bros zegt dat er op een tatoeage geen auteursrecht geclaimd kan worden en gaf Whitmil geen schijn van kans in de rechtszaak.