AMSTERDAM - Marco Borsato is diep onder de indruk van het debuut van de door hem en Albert Verlinde ontwikkelde schoolmusical Voor Kids Gaat de Zon Op. "Kippenvel heb ik ervan", zegt Borsato, die aanwezig was bij de eerste opvoering van groep 8 van basisschool 't Palet in Gouda.

De zanger en de musicalproducent ontwikkelden het project voor War Child, om kinderen op een aansprekende manier bewust te maken van wat er gebeurt met leeftijdsgenootjes die opgroeien in een oorlogssituatie.

"Echt ongelooflijk hoe deze kinderen het verhaal tot leven brachten", liet Borsato na afloop van het stuk weten. "Ik ben erg onder de indruk. Ze mogen echt heel trots zijn op zichzelf."

"Een fantastische voorstelling", vulde Verlinde aan. "Ik heb al heel wat musicals gezien maar deze zal ik niet snel vergeten. Wat een talent loopt er rond in Nederland."

De musical Voor Kids Gaat de Zon Op draait om een levensechte computergame over oorlog. Scholen kunnen via de website gratis het script, een handleiding en een cd met de liedjes bestellen.