AMSTERDAM - Jackass-ster Ryan Dunn is op 34-jarige leeftijd overleden. De waaghals kwam maandagochtend om bij een auto-ongeluk in de buurt van West Chester, Pennsylvania.

De politie laat weten dat Dunn is overleden aan de verwondingen die hij opliep toen zijn Porsche van de weg raakte en in de brand vloog. Een te hoge snelheid kan volgens de politie een rol hebben gespeeld. Bij de crash kwam naast Dunn nog een ander onbekend persoon om.

Op Flickr staan foto's van het autowrak, dat van de weg lijkt te zijn geraakt en daarna in brand is gevlogen. Dunn plaatste enkele uren voor zijn dood nog een foto op Twitter, waarop te zien is hoe hij en twee vrienden aan het drinken waren op een feest.

Memorabele stunts

Dunn was te zien in de serie Jackass op MTV en in de drie films die volgden. Enkele memorabele stunts die hij uithaalde waren een duik in de plaatselijke riolering en het rectaal inbrengen van een speelgoedautootje.

Daarnaast had hij zijn eigen tv-programma getiteld Homewrecker en dook hij regelmatig op in de Jackass-spinoff Viva La Bam, van Bam Margera.

Knoxville

Johnny Knoxville, Dunn's goede vriend en collega uit Jackass, toont zijn medeleven aan de familie van Dunn via Twitter: "Vandaag heb ik mijn broeder Ryan Dunn verloren. Mijn hart gaat uit naar zijn familie. RIP Ryan, ik hou van je."