AMSTERDAM - Lieke van Lexmond vertrekt bij Goede Tijden, Slechte Tijden. De 29-jarige actrice was in 2002 voor het eerst te zien in de soap, waarin ze het personage Charlie Fischer vertolkte.

"Ze heeft zelf ontslag genomen", bevestigt een woordvoerder van RTL. "Ze wil zich verder ontwikkelen en het is lastig om dingen te doen naast Goede Tijden, Slechte Tijden."

"Wij vinden het heel erg jammer, maar het is een logische stap." Het is niet bekend hoe en wanneer de actrice de serie verlaat.

"Het was natuurlijk best een stap om te zeggen: ik stop ermee", vertelde Van Lexmond maandag in RTL Boulevard over haar besluit. "Maar ik had ook zoiets van: misschien wordt het eens tijd om een nieuwe stap te zetten?"

Ze is met RTL 'in overleg over de toekomst'. "Ik heb de laatste jaren veel mooie programma's mogen presenteren en wil daar graag in door." Daarnaast staan het ontwikkelen van tv-formats en reizen op haar verlanglijstje. Ook zingen is een optie voor de actrice en presentatrice.

Charlie

Lieke nam in 2002 tijdelijk de rol van Charlie over van Aukje van Ginneken. Later krijgt ze de rol voor onbepaalde tijd.

De afgelopen maanden doet ze steeds meer presenteerklussen, zoals TV Makelaar en The Ultimate Dance Battle.

Lieke van Lexmond