AMSTERDAM - Noel Gallagher trouwde zaterdag met zijn grote liefde, maar zijn broer Liam was in geen velden of wegen te bekennen.

Dat melden verschillende Britse media. Noel en Liam, die ooit samen het hart vormden van de band Oasis, liggen al jarenlang met elkaar in de clinch.

Noel beloofde zaterdag eeuwige trouw aan de 39-jarige Sarah MacDonald. De 44-jarige rocker leerde zijn vrouw elf jaar geleden kennen tijdens een avondje stappen op Ibiza.

Hoewel Noel niet echt door een deur kan met zijn broer, kreeg Liam toch een uitnodiging voor de bruiloft.

"Hij is nu eenmaal mijn broer en dus wil ik hem erbij hebben", motiveerde Noel de invitatie.

Abrupt einde

De vele ruzies tussen de broertjes Gallagher resulteerden in augustus 2009 in het abrupte einde van Oasis. Noel en Liam vlogen elkaar vlak voor een concert in Parijs weer eens in de haren, waarna de show werd afgelast.

De manager van Oasis kwam het podium oplopen en zei dat de band niet meer bestond. Later schreef Noel op de website van Oasis dat hij 'geen dag langer' met zijn broer kon werken.

Geen contact

Noel en Liam hebben naar verluidt sinds de breuk van Oasis geen contact meer. De twee zouden alleen via Twitter communiceren. Liam, die vrij snel na het einde van Oasis een nieuwe band oprichtte, had het volgens News of the World 'te druk' voor de bruiloft van zijn broer.

Liam toert momenteel met zijn nieuwe band Beady Eye, waarvoor hij een aantal Oasis-muzikanten strikte. Beady Eye scoort momenteel een hit met The Roller.

Afgehuurd hotel

Noel en Sarah trouwden in het Engelse New Forest National Park, waar Gallagher een heel hotel afhuurde. Noel liep in een grijs pak richting het altaar, zijn bruid verscheen in een lange witte jurk met lange mouwen. De twee zijn al elf jaar samen en hebben twee zonen, de 4-jarige Donovan en Sonny van acht maanden. Uit een eerdere relatie heeft Gallagher een 11-jarige dochter, Anaïs.