AMSTERDAM - Patty Brard schroomt niet om inkopen te doen bij prijsvechters nu ze zonder werk zit. Ook maakt de presentatrice, wier contract bij SBS onlangs niet werd verlengd, voorlopig geen reisjes.

"Ik doe nu boodschappen bij Lidl en Aldi. Waspoeder en schoonmaakmiddelen en dat soort dingen koop ik echt niet bij Albert Heijn, veel te duur", vertelt Brard in het AD. "Ik zou makkelijk met minder dan honderd euro per week rond kunnen komen. Onze vakantieplannen hebben we vanwege de bezuinigingen voorlopig in de ijskast gezet."

Patty is verbolgen over het feit dat ze na vier jaar aan de kant werd gezet door haar voormalige werkgever. "Wat mij het meest steekt: de onrechtvaardigheid en de lafheid van bepaalde mensen bij SBS die niet voor mijn in de bres zijn gesprongen."

De 56-jarige Brard is positief over de toekomst. Ze stuurde een tijdje geleden formats voor programma's naar verschillende zenders. "Ik kan niet over alles wat vertellen. Wel dat het idee om met Patricia Paay en een derde diva - nee het is niet Connie Breukhoven - een programma te maken goed is gevallen. Uiteindelijk zal die samenwerking wel in een catfight eindigen, maar sommige dingen verander je niet in het leven."