AMSTERDAM - Robert ten Brinks wilde jaren in de slaapkamer zijn voorbij. "Ik ben al zolang vader, het woord seks is mij geheel onbekend", grapt de presentator.

Het vaderschap heeft hem niet veroordeeld tot agendaseks. "Wat een onzin, die kinderen slapen toch ook een keer."

De 55-jarige vindt het vaderschap een groot tranendal. "Kinderen zeggen je de hele dag wat je fout doet, hoe belachelijk je bent. Het zijn kleine gemene roofdiertjes die je de hele dag het bloed onder de nagels vandaan proberen te krijgen."

Kruimelen

De vader van vijf dochters verwacht niet veel meer van Vaderdag aanstaande zondag. "De periode dat mijn kinderen met goedbedoelde knutseltjes aankwamen, is lang geleden." Voor Ten Brink ook geen ontbijt op bed. "Dat vind ik altijd zo kruimelen."

De eerste dagen van het vaderschap vond Ten Brink het schokkends. Zijn dagen in de kroeg leken geteld. "Ineens moet je voor een baby zorgen." Het grootouderschap is de kroon op de pittige vaderjaren, vindt de gekrulde presentator die in 2009 zijn eerste kleinkind kreeg.

"Als ik had geweten dat dat zo leuk was had ik het ouderschap overgeslagen."

Ongesteldheid

Ten Brink heeft zich altijd afzijdig gehouden bij de opvoeding van zijn dochters. "Ik ga me toch niet met ongesteldheid bemoeien?" Hij is meer de klusjesman in huis. "Ik draai de nieuwe lampen in en zet de vuilnis buiten."