AMSTERDAM - Volkszanger Peter Beense gaat volgende maand nogmaals onder het mes. De 47-jarige zanger liet zijn maag in 2008 al eens verkleinen en laat dat nu opnieuw doen.

"Helaas bleef het gewenste effect uit", vertelt de zwaarlijvige zanger in het AD over zijn eerdere ingrepen.

"Bij de eerste maagverkleining, eind 2008, is best een groot stuk van mijn maag verwijderd. Die was in de loop der jaren opgerekt door mijn vrij Bourgondische levensstijl", vertelt de zanger, die schat dat hij zo'n tweehonderd kilo weegt. "Dat is nog steeds veel te veel, maar voor de operatie woog ik nog zeker vijftig kilo meer."

Beenses arts wilde de maag destijds niet nog kleiner maken. "Het nieuwe formaat moest in zijn ogen passen bij mijn van nature toch forse postuur", zegt de Amsterdammer. "Achteraf heeft hij mijn maag toch ietsje te groot gelaten."

Zonder stress

Beense gaat op 13 juli nogmaals onder het mes omdat zijn maag waarschijnlijk weer groter is geworden. De zanger ziet niet op tegen de operatie.

"Zo'n ingreep is nooit zonder gevaar, maar ik leg mijn lot zonder stress of vrees in de handen van de medici. Ik zal wel moeten, want mijn gezondheid begint eronder te lijden."