AMSTERDAM - Sieradenontwerper Rodrigo Otazu kan op zoek naar de moeder van zijn kind. Meer dan duizend Nederlandse vrouwen reageerden op zijn oproep voor een draagmoeder.

De homoseksuele ontwerper wil graag vader worden en maakte dinsdag bekend op zoek te zijn naar een Nederlandse donormoeder.

"Hoewel ik Argentijn ben, beschouw ik mezelf als een Nederlander", legde de sieradenontwerper zijn zoektocht naar een Hollandse dame uit.

In drie dagen tijd reageerden honderden vrouwen op de oproep. "Mijn Facebook- en Hyvesaccount zijn zowat geëxplodeerd", vertelt Rodrigo aan De Telegraaf. "Het is geweldig."

Daddy

Otazu is van plan elke dame onder de loep te nemen. "Ik ga nu rustig lezen en probeer iedereen antwoord te geven. Het is een heel proces, maar ik ben blij dat ik mijn wens heb uitgesproken."

De 42-jarige ontwerper krijgt volledige steun van zijn vrienden. "Ze noemen me al daddy. Het geeft een heel gelukkig gevoel."

Lady Gaga

Als het aan de ontwerper ligt, gaat Lady Gaga een belangrijke rol spelen bij de opvoeding van zijn zoon of dochter. Otazu is van plan de excentrieke zangeres, een van zijn muzes, te benoemen tot peetmoeder.

"Ik moet het haar nog vertellen, maar denk dat ze opgetogen zal zijn dat ik daddy wil worden."