AMSTERDAM - De juridische strijd tussen Charlie Sheen en de producenten van de comedyserie Two and a Half Men wordt tegen de zin van de acteur wellicht uitgevochten achter gesloten deuren.

Een clausule in het contract van de acteur stelt dat een rechtszaak in een besloten rechtbank kan plaatsvinden om een mediacircus te voorkomen.

Producenten Warner Bros en Chuck Lorre ontnamen Sheen eerder dit jaar zijn hoofdrol in Two and a Half Men vanwege zijn roerige privéleven.

De acteur klaagde hen in maart aan voor honderd miljoen dollar, wegens contractbreuk en het niet uitbetalen van royalty's.

Arbitrage

De clausule in het contract van de gevallen acteur stelt dat via arbitrage kan worden bepaald of een zaak wel of niet besloten is. Warner Bros en Lorre willen dat de zaak achter gesloten deuren plaatsvindt, maar Sheen is daarop tegen. Het is nog onduidelijk wanneer wordt bepaald hoe de zaak zal worden behandeld.

Sheens ontslag betekende overigens niet het einde van Two and a Half Men. De serie keert binnenkort terug op de Amerikaanse televisie met Ashton Kutcher als nieuwe hoofdrolspeler.