AMSTERDAM - Een man heeft bekend Tupac Shakur in 1994 te hebben beroofd en neergeschoten. De rapper overleefde de aanslag, maar overleed twee jaar later alsnog aan de gevolgen van een andere schietpartij, in Las Vegas.

Op de website All Hip Hop werd onlangs een bericht geplaatst door iemand die beweert achter de roof en schietpartij te zitten.

Hij laat weten te hebben gehandeld in opdracht van een invloedrijk persoon uit de hiphopwereld, die hem 2500 dollar betaalde voor de overval.

Daarnaast mocht de man een gedeelte van de buit zelf houden. Hij beweert ergens een ketting te hebben ondergebracht om het verhaal te ondersteunen.

Celstraf

De naam onder het bericht komt overeen met een persoon die voor een andere zaak een levenslange celstraf uitzit in een gevangenis in New York.

De politie onderzoekt of hij inderdaad de man is die verantwoordelijk is voor het bericht. Als dat het geval is zal hij worden ondervraagd over de gebeurtenissen in 1994.

De roof vond plaats voor een muziekstudio in New York. Tupac werd meerdere keren geraakt, maar herstelde volledig. De rapper zou donderdag 40 jaar zijn geworden.