AMSTERDAM - Het Spijt Me keert terug op de televisie. Het RTL-programma, een kijkcijferkanon tussen 1993 en 1999, wordt dit keer aan elkaar gepraat door John Williams, die het stokje overneemt van Caroline Tensen.

"Half augustus gaan we beginnen met draaien, in het najaar zal het worden uitgezonden", onthult Williams donderdag in De Telegraaf. "Het is gewoon echt geweldig dat ik het mag gaan doen."

Williams noemt het programma pure televisienostalgie. "Ik vind het een enorme eer en zal het programma met respect behandelen. Ik heb het net telefonisch verteld aan Caroline Tensen. Ze was helemaal enthousiast."

Volgens de presentator zal het programma niet alleen zware onderwerpen behandelen. "Het worden ook lichte verhalen, hoor, niet alleen heel heftige. Het kan zijn dat een moeder het wil goedmaken met haar kind, of dat een groepje vrienden het wil bijleggen", zegt hij in de krant.

Een groot verschil met de oorspronkelijke versie is dat Het Spijt Me dit keer geen studioprogramma wordt. In eerste instantie worden zes afleveringen opgenomen, op locatie.