AMSTERDAM - Sylvia Geersen mag dan al op jonge leeftijd een succesvol model zijn geworden, het succes had voor haar ook een keerzijde. De Rotterdamse verdiende bakken vol met geld, maar tijd om uit te rusten was er nooit, zo zegt ze deze week in Flair.

Volgens Geersen kwamen al haar dromen al op jonge leeftijd uit. "Ik verdiende heel veel geld. Tonnen. Ik heb weleens een klus gehad waarmee ik op een dag 30.000 dollar verdiende. Dat is voor een jong meisje bijna niet te bevatten", zo zegt ze in het tijdschrift.

"Ik zat in een mega groot appartement in New York, ik was het gezicht van Laura Mercier en stond op de billboards van Guess. Ik had de top bereikt, maar leefde wel the fast life, waarin totaal geen regelmaat zat."

Coke

Dat brak haar uiteindelijk op, geeft Geersen toe. "Ik was altijd bezig met de vraag waar ik heen moest of waar er een feest was. Voordat je het weet, zit je dan in een verkeerde scene. Daar hoorde coke bij."

Het model gebruikte naar eigen zeggen vooral om zich rustig te voelen. "Ik had in die periode nauwelijks tijd om iets te verwerken, want hup, daar kwam weer iets nieuws op mijn pad. Ik had nooit lucht, nooit rust in mijn donder. Behalve als ik coke gebruikte, dan viel het allemaal van mijn schouders."

Vechten

Geersen, bekend door haar deelname aan Hollands Next Top Model, heeft zich inmiddels laten behandelen in een afkickkliniek. Ze is er weer helemaal bovenop. "Ik ben weer lekker Syl. Ik zie de werkelijkheid nu scherper. Ik heb in de kliniek geleerd dat ik dingen onder ogen moet zien. Ik zit nu in de fase van vechten, alles opnieuw opbouwen en weer knallen."

Geersen zal dit najaar op televisie te zien zijn in een eigen reallifesoap.