AMSTERDAM - Filemon Wesselink vindt vrouwen soms ingewikkelde wezens. De presentator zegt wel steeds beter te begrijpen hoe vrouwen in elkaar steken, maar van hun spelletjes en kledingobsessie snapt hij vaak niets.

"Waar ik me nog steeds over verbaas, is het kledingonderwerp", zegt Wesselink deze week in Viva. "Dat is toch zo'n mysterieus iets. Een kledingkast kan volhangen en dan kan een vrouw nog zeggen: 'Ik heb helemaal niks om aan te trekken.'

Dat het humeur van een vrouw beïnvloed kan worden door kleding begrijpt de presentator al helemaal niet. "Dan gaat een vrouw de hele dag met vriendinnen de stad in - omdat ze een spijkerbroek nodig heeft - en dan komt ze terug met een hemdje. En dat geluk dat dan zichtbaar is. Echt een diep geluk. Terwijl ze al honderden hemdjes heeft."

Spelletjes

Wesselink zegt verder vaak moeite te hebben met de 'spelletjes' die vrouwen spelen. "Dan zegt ze: 'Ik ben gewoon een beetje verdrietig, laat me maar, ga jij maar lekker stappen.' Vroeger reageerde ik dan met: 'Oké, doeg.' Nu begrijp ik dat ze eigenlijk bedoelt: 'Blijf hier en zorg de hele avond voor me."

Toch weigert de presentator daar dan vervolgens in mee te gaan. "Ik zeg dan eerder expres: 'Oké, dan ga ik stappen, doeg.' Want als je in haar spel meegaat, raak je in een web verstrikt waarin je niet verzeild wilt raken. Dan ga je naar de stad en word je halverwege gebeld: 'Je kunt nu toch niet weggaan!' Dus dan kun je weer terug fietsen en: 'Ja, ik kom terug' sms'en, waarop zij dan weer sms't: 'Nee ga nu maar.'

Ruzies

Wesselink weet inmiddels dat hij daar dan ook het beste niet in mee kan gaan. "Mannen hebben dat soort ingewikkelde ruzies niet. Dan is het heel duidelijk van: jij hebt gister mijn wijf afgepakt, dus ik vind jou een klootzak."