AMSTERDAM - De Britse politie heeft twee mannen gearresteerd die van plan zouden zijn geweest zangeres Joss Stone te vermoorden. Het duo werd opgepakt in de buurt van Stone's huis op het Britse platteland.

Volgens de krant The Sun hadden de mannen onder meer zwaarden, een lijkzak en plattegronden van Stone's landgoed op zak. De politie kon dat niet bevestigen.

De mannen van 30 en 33 jaar oud werden dinsdagochtend in de boeien geslagen bij Stone's optrekje in het graafschap Devon, in het zuidwesten van Engeland. Buren van de 24-jarige zangeres merkten het verdachte duo op.

"Iedereen die hier langzaam door de landerijen rijdt, valt op", legt een boer uit in de krant The Guardian. "Twee zwarte mannen in een auto vallen nog meer op, want hier zien we niet veel kleurlingen."

Zwaar lichamelijk letsel

Het duo wordt vastgehouden op verdenking van het beramen van een plan Stone zwaar lichamelijk letsel toe te brengen, schrijft The Guardian. De Britse politie zou er bovendien rekening mee houden dat de dertigers de zangeres wilden ombrengen.

"Ze worden momenteel ondervraagd over hun plannen met Joss Stone", weet een bron die betrokken is bij het politieonderzoek. "De politie wil weten wat er achter het plan schuil gaat."

Fortuin

"Het is nog niet duidelijk of de mannen op haar fortuin uit waren of zich ergerden aan haar succes", gaat de bron verder. Stone, een van de rijkste Britten, heeft een vermogen dat wordt geschat op zo'n negen miljoen pond. Of de zangeres ten tijde van de arrestatie thuis was, is niet bekend.